Kotlovi na Biomasu

Kotlovi na biomasu namenjeni su iskorišćavanju prirodnih potencijala i smanjivanja utrošaka energije uz visok stepen efikasnosti.

 

Šukom

sukom-bios.png

bios

 

 

Kotlovi Šukom Plam Bios namenjeni su sagorevanju balirane slame. Telo kotla izrađeno je od kvalitetnog čelika. Ložište je tropromajno. Nakon izlaska iz cevnog snopa, dimni gasovi se sprovode kroz red vodom hlađenih pregrada koje osim za razmenu toplote, ujedno služe i za delimično razdvajanje nesagorelih čestica. Loženje i čišćenje kotla je jednostavno. Ovi kotlovi rade u rasponu snaga 20-65kW.

 

 

Model

 Cena


Šukomplam 40 BIOS 30-65kw

Cena na upit (%) 

 Termomont Šimanovci

termomont-biomasa.png

btk

 

 

Termomont Šimanovci BTK je toplovodni kotao na biomasu. Kotao na čvrsto goriva sa ložištem posebno prilagođenim sagorevanju biomase (slama pšenice, ječma, soje i kukuruza). Ložište omogućava smeštaj velike količine goriva zahvaljujući velikoj zapremini. Konstrukcija ložišta omogućava dvostruki prolaz dimnih gasova, a samim tim i visok stepen iskorišćenja , preko 70%, u laboratorijskiom uslovima 80% kada se koristi sojina slama. Regulacija rada kotla se obavlja pomoću regulatora promaje koji se vezuje za klapnu donjih vrata i koji nije sastavni deo kotla.

 

Model

 Cena


BTK 40kw 

132.624,00


BTK 65kw 168.795,00