Toplotne Pumpe

 

 Toplotne pumpe namenjene su zagrevanju/hlađenju stambenih i drugih objekata. Inovativne toplotne pumpe sadrže DC inverter tehnologiju koja omogućava značajnu uštedu električne energije. Čitav sistem grejanja je optimizovan da radi u kombinaciji sa praktičnim rešenjem sistema grejanja. Otuda, moguće je razlikovati pumpe koje rade po sistemu vazduh-voda, voda-voda, zemlja voda.

  toplotne pumpe

 

 

   Viessmann

Krediti za Viessmann proizvode 

Split vazduh/voda toplotne pumpe

Glavna odlika split vazduh/voda toplotne pumpe su odvojene unutrašnja tiha jedinica i spoljašnja jedinica koja uvodi vazduh. Kod ovog modela izbegnuti su trošak bušenja zida i postavljanja cevi za vazduh.

     

 Vitocal 100S

   Vitocal 200S
 vitocal-100s.png    vitocal-200s.png

Toplotna pumpa Viessmann Vitocal 100 S je split toplotna pumpa koja koristi vazduh i vodu za stvaranje energije. Karakteriše se visokom efikasnošću, jednostavnom montažom i niskim investicionim troškovim što čine ovu toplotnu pumpu idealnom za grejanje i hlađenje porodičnih objekata – kako novih tako i postojećih.

Split sistem sa odvojenom spoljašnjom i unutrašnjom jedinicom koje su međusobno povezane vodom sa rashladnim sredstvom omogućuje izuzetno visoke vrednosti COP-a (faktora grejanja) - i do 4,8 (vazduh 7ºC / voda 35ºC prema EN DIN 14511). Ovo praktično znači da na 1 kW uložene električne energije dobijate čak 4,6 kW toplotne energije u sistemu grejanja.
 

Vitocal 200-S je split vazduh/voda toplotna pumpa. Ona iz spoljašnjeg vazduha uzima toplotu, podiže je do potrebne temperature i predaje za grejanje. Pri tom se predaje tri do četiri puta više energije nego što se potroši na energiju za rad pumpe.

Toplotna pumpa je dostupna kao sistem grejanja ili sa reverzibilnim načinom rada za grejanje i hlađenje. U kombinaciji sa sistemom ventilacije stanova moguće je komforno temperiranje kuće. Vitocal 200-S je posebno pogodna za novogradnju ili u bivalentnim sistemima za modernizaciju. Ukoliko je potreban veći kapacitet može se povezati više Vitocal 200-S toplotnih pumpi u kaskadu.

     
 Fabrički katalogfabricki-katalog    Fabrički katalogfabricki-katalog
     
     
Vitocal 222S   Vitocal 242S
vitocal-222s.png   vitocal-242s.png

Kompaktna split vazduh/voda toplotna pumpa Vitocal 222-S je povoljna energetska centrala za novogradnju jednoporodičnih kuća. Ugradnjom opcionalnog brojača količine toplote mogu se dobiti subvencije za kupovinu ove toplotne pumpe.

Upotreba regulacije Vitotronic 200 je jednostavna i logična. Veliki ekran je osvetljen, jakog kontrasta i lak za čitanje. Vitocal 222-S može po želji da se koristi samo kao sistem grejanja ili i za grejanje i za hlađenje. Kombinovanje sa uređajem za ventilaciju omogućava komforno temperiranje prostora.

 

Kompaktna split vazduh/voda toplotna pumpa Vitocal 242-S je povoljna energetska centrala za novogradnju jednoporodičnih kuća.  Zahvaljujući ugrađenoj solarnoj funkciji potrošna voda se sunčanim danima može zagrejati solarnom instalacijom.

Vitocal 242-S može po želji da se koristi samo kao sistem grejanja ili i za grejanje i za hlađenje. Grafički korisnički interfejs regulacije prikazuje i krive grejanja i hlađenja. Kod povezivanja solarne instalacije prikazuje se i solarni prinos.

     
     
 Fabrički katalogfabricki-katalog   Fabrički katalogfabricki-katalog 
     

 


 

 

Rasolina/voda toplotne pumpe

 

Rasolina/voda toplotne pumpe koriste zemlju kao primarni izvor energije - ili zemnim kolektorima ili zemnim sondama. Ukoliko je na raspolaganju voda kao izvor toplote, koriste se voda/voda toplotne pumpe.

 

 Vitocal 200-G    Vitocal 222-G
 vitocal200g.png   vitocal222g.png 

Toplotna pumpa Vitocal 200-G dobija regenerativnu toplotu iz zemlje. Kapaciteta do 17,2 kW pogodna je za novogradnju jednoporodičnih kuća. Efikasni kompresor postiže temperaturu polaznog voda do 60 °C. Dodatno se obezbeđuje visoki komfor tople vode.

Građevinari umeju da cene dodatno grejanje uređaja Vitocal 200-G. Stručnjaci za grejanje ga ugrade na određeno vreme i on ubrzava sušenje estriha. Funkcija "natural cooling" je već ugrađena. Toplotna pumpa sa opcionalnom NC-Box rashlađuje kuću tokom vrelih letnjih dana na prijatnu temperaturu

 

Vitocal 222-G je povoljan kompaktni sistem toplotnih pumpi. Ugrađeni bojler zapremine 170 litara omogućava komfor tople vode.Toplotna pumpa kapaciteta do 10 kW preporučuje se kod novogradnje jednoporodičnih kuća jer zauzima malo prostora. Temperatura polaznog voda od 60 °C je dovoljno visoka za komforno snabdevanje toplom vodom. Protočni grejač vode za grejanje se serijski proizvodi.

Vitotronic regulacija znatno olakšava upravljanje toplotnom pumpom. U slučaju nedoumice dovoljan je pritisak na taster “pomoć”. Pomoću Vitotrol aplikacije može se upravljati telefonom ili tabletom sa bilo koje lokacije.

     
     
  Fabrički katalogfabricki-katalog     Fabrički katalogfabricki-katalog
     

 

Fabrički cenovnik

promo.png

 

Burnit Bojler - Toplotna pumpa

 

 toplotna-pumpa-bojler-burnit.png    
TDB C-S bojler je kompaktan uređaj koji koristi aerotermičku energiju. Izvlači toplotu iz okolnog vazduha, ojačava i prenosi ga u vodu u rezervoaru. Uređaj se instalira u ne-stambene prostorije sa stalnim pristupom svežem vazduhu. Dodatni izmenjivač toplote omogućava korišćenje energije iz različitih spoljnih izvora toplote.    
Model Zapremina Cena
TDB-C S 200 200l Provereno najjeftinije - Pozvati (%)
TDB-C S 300 300l Provereno najjeftinije - Pozvati (%)
   
 Fabrički katalogfabricki-katalog